27.8 – Poliisien päivä & Taikasaari @ Oulu

Sehän pitkästä aikaa pukkasi keikkahommia ja kertaheitolla päivästä tulikin melko pitkä.

Olin siis Livepaletin hommissa ja aamulla aloiteltiin varastolta kamojen haulla jo klo: 8.30, josta kirmasimme suoraa tietä Oulun torille. Klo 10 oli torilla alkamassa valtakunnallinen Poliisien päivä ja Oulun osalta poliisit viettävät sitä perinteisesti kauppatorin Toripoliisin kupeella. Minulla oli Livepaletin paku käytössä, jossa Torille menevien kamojen lisäksi oli myös Rotuaarin keikalle menevät romppeet. Vuolukan Eero tuli myös käväsemään Torin kamojen pystytyksessä. Homma saatiinkin siis nopeasti nippuun. Eero suuntasi siitä jatkamaan Taikasaaren valmisteluja ja minä jäin Torille. Ohjelman mukainen poliisien bändi oli joutunut sairaustapauksen vuoksi perumaan, joten ohjelma koostui juonnoista ja tarinoista, haastatteluista, puheista, sekä lauluesityksistä. Melko kevyttä settiä siis.

Rotuaarille menevät äänimiehet kävi hakemassa pakun jo ennen puolta päivää, jotta ehtivät viritellä omat romppeet valmiiksi (Rotuaarilla oli jotain kuorolaulantaa tiedossa…). Poliisien ohjelma Torilla päättyi kahdelta ja Rotuaarin setti kesti neljään, joten minulla ei ollut järkeä jäädä odottamaan pakua, vaan tarvin sen jo aikaisemmin takaisin. Kamoja ei voinut taas jättää valvomatta torille, joten päädyin ratkaisuun, jossa kysyin virkavallalta apua pakun haussa. No sehän järjestyi ja kaksi nuorehkoa (mies + nainen) poliisia lupasi pakun käydä hakemassa Rotuaarilta. Sain itse käytettyä ajan hyödyksi ja purettua kamat lastausvalmiiksi. Ja niinhän se paku kurvasi torille. Toinen poliiseista huikkasi tosin, että oli ollut auto hieman vaikeassa paikassa Rotuaarilla.. Tähän kuittasin vain että ”no, onneksi oli ammattilaiset asialla..” Ihmettelin hieman kun kaveri luikki vähin äänin pois.. Oli ilmeisesti kiire jonnekkin.. No, mikäs siinä.. kamat kyytiin ja puottamaan mikseri Taikasaareen. Hieman aikaisemmin tuli tieto, että minulla Torilla käytössä ollut yksi lavan pala tarvii toimittaa Höyhtyällä käynnissä olevaan Ostarifestariin. Taikasaaresta (Oulun Lammassaari) siis hilpasin Höyhtyälle ja sieltä Rotuaarille odottamaan setin päättymistä. Rotuaarilla kuulinkin, että virkavallalla oli sattunut pieni vahinko pakun haussa ja he oli kolanneet yhden Rotuaarin ja ajoradan välissä olevan metallipylvään nurin.. Ammattilaiset?.. no, autoon ei tullut mitään ja sattuuhan sitä 🙂

Eero soittikin, että Taikasaareen tarvitaan pari hazeria, joten lähin käymään vielä varastolla lenkin, ennen kuin Rotuaarin setti loppuu. Saavuinkin lähes kellonlyömällä takaisin rotuaarille ja pakkasimme kamppeet kyytiin. Tässä välissä onneksi tajusimme käydä Tumpan kanssa syömässä (loppuillasta ei siihen järin suuria mahdollisuuksia ollut), kunnes suuntasimme kohti Taikasaarta. Ikävä kyllä kello oli tasan viisi ja siellä tapahtuma avautui samalla hetkellä. Tämä aiheutti sen, että emme saaneet ajaa pakulla enää alueelle sisään, vaan jouduimme jättämään sen porttien ulkopuolelle. Muutama subbanen ja hazerit saatiin työnnettyä käsin perille ja kaikki kamat oli Taikasaarta varten myös ojennuksessa.

Jäin myös itse Taikasaareen illaksi, koska kattaus siellä olikin yhteensä viisi esiintymislavaa. Osa lavoista oli varsin pieniä ja kamasetit sen mukaista, mutta niitä oli kuitenkin useassa paikassa ja kaikkia niitä tarvi huolehtia. Pääsin myös hieman hipelöimään Eeron Wingiä (kuvassa), joka vaikuttaa varsin asialliselta koneelta. Livepaletti hoiti siis päivän aikana tapahtumat Oulun torilla, Rotuaarilla, Höyhtyän ostarifestarit, Taikasaaren viisi esiintymislavaa ja olipa vielä ainakin Kempeleessä tapahtumaa myös. Ihan mallikelpoinen suoritus, vai mitä?

Taikasaarella oli melulupa puoleenyöhön, johon asti mentiin ”isoa-kovaa” ja vielä lähes yhteen asti sitten pikkulavalla ns. taustamusiikkia dj:n toimesta.

Päästiin toki repimään niitä lavoja jo alas, joilla ei tapahtumia enää ollut ja onneksi myös isolta lavalta loppui klo 24.00 esiintymiset, joten kamat sieltä myös kasaan. Yöllä hieman ennen kahta oli meillä autot pakattu ja suunnistimme varastoa kohti. Jäljellä enää autojen purku ja sitten pääseekin kotiin ja unten maille.

Yllä olevassa kuvassa äänentoiston osalta iso lava riisuttu ja romppeet odottavat kuljetuksen saapumista…

Päivä meni loistavasti, vaikka oli pitkä ja raskas. Käytössä oli myös monenlaista kamaa analogista-, digiin (kaikki toki ammattilaitteita). Ongelmia ei ollut missään vaiheessa ja tekniikka pelitti hienosti. Tiimi koostui alan ammattilaisista, joten eipä sitä muuta oikeastaan osannut odottaa.

Viikon kuluttua jatkuu Kiimingissä rokkikeikalla.. palataanpa aiheeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *