Vonkka, Hyrynsalmi – Public Shame

Viikonloppuna oli suopotkupallon MM -kisat Hyrynsalmella. Yksi lähialueen iltabileistä oli Camping Vonkassa, jossa allekirjoittanut ryskäsi Public Shamen matkassa. Ohjelmassa oli kahden illan verran tuttua settiä, tutun bändin kanssa.

Tällä keikalla tuli testailtua myös valojen ohjaukseen erillistä midi-lankkua, jolla bändi sai polkea eri setuppeja biiseihin. Kyseessä Nectarin Pacer, joka kytköksissä Stairville DMX-Master-3 ohjaimeen. Ohjaimeen naputeltiin muutamia valmiita sceneja sekä chasereita, joita basisti sai polkea päälle aina kun sopivalta tuntui. Ihan toimiva tapaus, jos ei mitään kovin monimutkaista valohässäkkää tarvi..

Soittopaikkana toimi Vonkan katettu terassialue, jossa yleisön puolella seinien yläosaa kiersi lasit ympäriinsä ja alaosa oli laudoitettu (katossa vesivaneria..).

Heti tsekissä tarvi temppuilla, koska kaikki midlestä ylöspäin tuli reilusti ja taas alataajuudet hävisi kuin tuhka tuuleen. Nostinkin jakariasetuksista subbasille menevää melko reilusti ja vielä kanavista basaria ja bassoa isommalle. Seuraava erikoisuus oli, että varsinkin rummuista haikka puski läpi ihan pirusti. Syynä tähän oli soittolavan katto, joka oli taakse laskevasti viistossa ja vieläpä tietenkin sillä vesivaneripinnalla. Tämä oli lähes täydellisessä kulmassa rummuista yleisöön, sekä sitä ennen lead-laulumikkiin, joka varsinkin sitä haikkaa poimi kiitettävän reilusti. Tämän kanssa kuitenkin pärjäsi ja sain homman nippuun.

Seuraava normaalista poikkeava kopelointi meni basariin. Silloin kun tasot oli normaali poljennalla kohdallaan ja rumpali sattuikin polkaseen hieman reilummin, pukkas basari varsinkin sitä napsua liikaa. Ei auttanut kuin lyödä reilusti kompuraa, jolla se saatiin myös rauhoittumaan.

Loppupeleissä bändi saatiin soimaan ihan mukavasti ja sai pari iltaa polkea kattausta melko huolettomasti. Dj:nä toimi Janne Tiiro, jonka setti kytkästiin meidän mikserin kautta PA:han. Janne hoiti homman varmalla ja ammattimaisella otteella maaliin.

Taisipa siinä parin illan aikana muutama yleisön edustaja käydä myöskin tutkailemassa miksaajan tekemisiä ja heistä yksi aiheesta jopa puheiden perusteella jotain ymmärsikin. Tokaisi myös loppuun, että “yllättävän hyvät saundit oot saanu tehtyä tämmöseen mökkiin..” 🙂

Viikonloppu oli kaikkineensa todella mukava ja sijainti erittäin hienolla paikalla, vaikka alueen fasiliteetti ei ihan sitä kaikista tuoreinta enää ollut..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *