Tilannepäivitystä

Sepäs on taas pari viikkoa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Tässä välissä on ehtinyt pari keikkaa vilahtamaan, sekä kotistudiossa miksausaskareiden parissa on kulunut tunti-, jos toinenkin..


Aloitellaanpa yhdestä “akkari” -keikasta, jonne kävin tekemässä soundcheckin. Tämä keikka ei tosiaan tsekkiä kummempaa vaatinut ja jätkät pärjäsi kyllä sitten tsekatulla setupilla keikan läpi. Kysessä oli yksityitilaisuus, jossa tila oli pieni “betoniluola”. Ja kuten arvata saattaa, oli alakerran kuminan kanssa oltava kohtalaisen hereillään..


Seuraavana ohjelmassa olikin erään tapahtuman äänitekninen toteutus. Tapahtumassa oli juontajana rallimaailmasta tuttu kasvo (ja varsinkin ääni) 🙂

Otin tänne setiksi pienet Turbosoundit, Soudcraftin pikkumikserin sekä Shenkun langatonta mikkiä. Olipa myös muutama valo lisätty, mutta päivä oli niin aurinkoinen, että turhaksipa ne lopulta jäi. Alue oli myös kohtalaisen laaja, joten langattomaan tarvi hieman tuhdimmat antennit, jotta kantomatka riittää koko alueelle (reiluun 50 metriin).

Henkalta löytyy Youtubesta oikein makiaa settiä, joten käykääpä tutustumassa. Linkki Haabägin kanavalle alla olevasta kuvakkeesta..


Ja mahtuipa väliin myös yksi oikea keikkakin. Public Shame kävi polkasemassa Raahen Irkku-pubissa setit läpi. Väkeä ei aloituksessa järin paljoa ollut, mutta onneksi loppua kohden alkoi tupa täyttymään ja meno oli jo lopussa oikein mukavalla mallilla.

Shamen kanssa on tullut jo useampi keikka heitettyä ja mikserissä alkaa setuppi olemaan kyllä melko hyvin balanssissa. Tästä myös kiitokset Markus Bergille, joka alkujaan tehnyt loistavat pohjatyöt. Tällä keikalla taisin korjata oikeastaan vain lead laulun alamidleä hieman pois. Puottelin jo ennen tsekkiä myös kanavista liukuja pikkasen alemmas ja varauduin nostamaan masteria pykälän isommalle. Näkyy olevan niin, että kun aloituksessa (ja muutenkin) pyrin aina menemään maltillisella volatasolla, niin pikkuhiljaa keikan edetessä ja väen lisääntyessä tulee kanavien liukuja hilattua ylös. Reserviä niissä kyllä on, mutta jos ei muista keikan jälkeen palautella alemmas, niin tahtoo parin keikan jälkeen se reservi hupenemaan 🙂

Välillä kerkesi jopa miksaaja fiilistelemään kuvakulmissa 😀


Tuotantopuolella alkaa olemaan Sanna ja Sami Pilvilän uusin sinkku kutakuinkin paketissa. Videoakin ovat siihen jo kuvanneet, joten eiköhän kesän mittaan saada tämä sitten virallisesti julki.

Parin muun projektin osalta tilanteet ovat, että yksi levy alkaa olemaan viimeisiä kitarasooloja ja yhtä taustalaulusessiota vaille miksausvalmis ja toinen prokkis on edennyt pienien rumpuviilauksien (kvantisointien) osalta myös eteenpäin. Tähän projektiin on tosin tulossa tavaraa vielä reilusti lisää, jahka päästään pyörittelemään miksausnappia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *