Demotuksia

Käväsin tuossa eräällä treenikämpällä tekemässä muutamaan kipaleeseen rumpujen demo-äänitystä. Tässähän nyt ei sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta se mikä omalla kohdalla oli uutta oli tuo hiljattain hankittu Arturia AudioFuse 8Pre.

Aikaisemmin oli käytössä pari kipaletta Behringer ADA8200 Ultragain -etusia ja päätin ottaa Artun testiin, jotta olisiko siitä Behkun korvaajaksi. Kapineessa houkutteli se, että siinä on kanavakohtainen phantom, 96Khz asti näytteenottotaajuus, -20db Pad toiminto, sekä mittarointi myös jonkinlainen.

Vekotin toimii myös itsenäisenä äänikorttina, mutta tälle ominaisuudelle ei omalla kohdalla ole käyttöä, vaan se kytkeytyy räkissä puhtaasi etusen virkaan. Räkissä on sitten erillinen RME Digiface, joka saa hoitaa “äänikortin” virkaa. Toki kun noita on nyt vain yksi, eli 8-kanavan verran, niin räkissä keikkuu myös yksi noita Behkun etusia, jotta saan kanavamäärän sinne 16 kipaleeseen. Tuolla määrällä yleensä saa jo äänitykset tehtyä, joten jos olen riittävän tyytyväinen tuohon, niin ehkä se toinen pitää vielä hankkia.

No olinko tyytyväinen? Toistaiseksi kyllä! Preamppeja olikin netin palstoilla kehuttu hyvästä saundista ja ei niissä moitittavaa ollut havaittavissa. Samaisilla palstoilla oli moitittu monitoroinnin pientä L/R tasoeroa, mutta kun tuo ei minulla äänikorttina toimi, niin eipä ole moista ongelmaa. Eli kyllä se pitää vakavasti harkita ottaisiko joskus toisen tuollaisen, vaiko pohtia jotain muuta ratkaisua. Lisää testiä, niin eiköhän se sitten ajatus kirkastu 🙂

Sellainen erikoisuus pisti silmään, että piti lähes kaikkiin kanaviin täpätä Pad päälle, kun tuntui tulevan niin raikkaasti. Jo heti ensimmäinen basarin polkaisu ja mittarit punaisella, vaikka geinit nollassa 🙂

Niistä muista vaihtoehdoista voisi mainita sen verran, että jossain kohtaa on tulossa jotain 500 sarjan etusia (Midasta nyt ainakin) ja ne kun on analogilähdöillä, joten vaativat myös erillisen muuntimen. Muuntimeksi tällä hetkellä ajatus olisi Ferrofish Pulse 16.

Mutta katsotaas nyt miten kuviot etenee. Ja onhan toki noita behkuja jo sen 16 kanavaa, joita voi myös käyttää tarvittaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *