Atmos

Atmosta on aavistus tullut hipelöityä Mastervoxilla, jossa myös ihan standardin läpäisevä kuuntelu. Nyt päätin kotosalla ottaa tuon haltuun paremmin, jotta tarvittaessa on osaamista tuohonkin. Ei minulla tuossa pienessä kotistudiossa mitään Atmos kuuntelua ole, joten piti tyytyä “binaural” kuunteluun, jossa esim 7.1.4 kuuntelu muunnetaan luureilla toimivaksi. Toimiiko se? No on se sinne päin, mutta ei se täysiveroinen Atmos ole.

Tsekkasin Avidin vajaan 20min videon Pro Tools Atmos renderistä ja heti perään latasin Pro Toolsin Atmos demosession. Hyvin nopeasti tuo kuvio alkoi hahmottumaan ja objektit käsitteenä tuntui myös loogisilta. Objektien liikeautomaatio on hieman työläs väkästellä, kun piirrettäviä käyriä ei ole perinteisesti yhtä, kuten normi panoroinnissa, vaan nyt pitää ottaa kantaa vähintään pituus, leveys ja korkeus arvoihin.

Ei tämä taida mikään läpimurto olla rokkihommissa, mutta hyvähän se on tämäkin osata, jos sattuu joskus tarvetta tulemaan tai innostuu leikkimään jollain rokimmalla kipaleella.